Mitt uppehåll i Vallauris startade för två veckor sedan, men jag har varit fullt upptagen med att bara vara här. Jag delar uppehållet med fyra collegor, Laura från Colorado, Natasha från San Francisco, Susan från New York och Päivi från Finland.
Vi är en fin och avslappad gäng, vi arbetar hela dagen i tystnad i verkstaden vilket är helt fantastiskt. Alla är lika koncentrerade på sitt arbete, på kvällen äter vi middag tillsammans, vi turas om att laga maten så vi kommer nog alla hem med några nya recept. Så blir det utflykter i helgerna.
Arbetet är tänkt att avslutas med en utställning den 1 oktober, för min del blir det starten på ett nytt projekt som jag kan ta med mig hem och fortsätta utveckla där. Det jag kommer att ställa ut här får närmast ses som skisser. Färdiga arbeten som jag är nöjd med kommer kanske fran strax efter jul……

Att få chansen att bo och arbeta i utlandet så här och få träffa kollegor från andra delar av världen är väldigt givande. Vi har så många gemensamma erfarenheter både som keramiker och som människor. För oss i vår grupp är båda delarna lika viktiga tror jag, för att vi som människor har blivit de keramikerna som vi är och att det är utifrån vår mänskliga och känslomässiga erfarenhet som vi också utvecklar vår kreativitet. Det blir många fina samtal runt middagsbordet på kvällen!

Här är några bilder från verkstaden och Vallauris.
Det finns fler bilder från min vistelse här på instagram @gunillamariaakesson

Two weeks ago I started my 4 weeks stay at an Artist in Residency in Vallauris, France.
I stay here together with 3 women from USA and one from Finland. The whole Residency will end with an exhibition of our works that we have made during our stay at 1 october.
There are more photos from my stay in Vallauris at instagram @gunillamariaakesson