Arbetar just nu mot min utställning på Kaolin i Stockholm, med vernissage den 30 april i år. Det här ni ser på bilderna är första testen av hur mina nya glasyrer fungerar och hur jag kan arbeta med dem. Det blir mer spontant måleri nu.
Det känns riktigt för det känns mer och mer som att det är viktigt att släppa loss lite…….släppa kontrollen på det jag kan…….

Och en ny färgskala som tar lite mer plats…mer synlig.

Har prövat ut en del nya färger men det känns så långt som att det är det gula som blir det nya tillskottet i olika nyanser. Det vita och ljusblå kommer att finnas kvar.

Även om jag också har fler färger som jag har testat som ni ser här ovan. Kanske de kommer senare eller vem vet de kanske dyker upp redan i vår.

Separat utställningen på Kaolin har vernissage den 30 april, så jag har ännu några månader att jobba med det här. Det är spännande!

Innan dess är det givetvis Konstrundan i ÖSKG, jag och Gittan Jönsson ställer ut tillsammans även i år. Om det blir något av det här nya i påsk vet jag inte ännu. Sparar kanske det till Stockholm.

I höst ska jag resa till Vallauris i Sydfrankrike och delta i en Artist in Residence. Jag ska arbeta där under en månad med skisser, för att kanske öppna upp för något annat utanför de invanda rutinerna jag har här hemma. Bara för att få lite luft ombyte och få se och uppleva något annat. Härligt ska det bli allafall!

My work towards my solo exhibition at Kaolin, Stockholm with opening at 30 april.
I have testet new glazes, new colors and new ways of expressing myself in how to apply the glaze. I have still some months left to develop my work, there are still more things that might happen.
I´m exited of this development so far!