Min inspiration i mitt arbete är mer och mer min kärlek till hantverket. Det förutsägbara i det att varje dag vara i verkstaden och gå igenom de samma arbetsmomenten och att se arbetet växa fram, dag för dag. Det lugnet det ger och utrymmet för den kreativa processen det förutsägbara skapar.
Det är den kreativa processen och det förutsägbara i görandet som upprätthåller kontakten med mitt inre där känslan finns. Känslan som ska uttryckas i mitt arbete.
Känslan av sårbarhet eller skörhet som mina sista års arbeten i stort har handlat om.
Hur jag har försökt att uppnå den skörheten genom det allt mer tunna och genomskinliga godset.
Mitt arbete har förändrats kontinuerligt upp genom åren. Och speciellt under de sista åren från att tidigare ha uppstått från den yttre världen och dess förväntningar till att nu uppstå i mitt inre, det som är jag.
Jag har alltid använt den kreativa processen till att lära känna mig själv, att låta mig själv bli mer jag. Därmed har också mina arbeten förändrats, de har blivit enklare och mer ärliga i sitt uttryck.
Och nu….? Hur långt kan enkelheten gå? När blir formen något mer utöver sig själv? När upplöser sig formen och börjar leva sitt eget liv? Kommer jag att klara av att låta den göra det? Vi får se…….snart börjar jag jobba igen med nya former och det är så roligt och fantastiskt att starta på nytt och aldrig veta var jag slutar den här gången.

Serien “Translucent” kommer att visas på The International Fine art and Antiques Fair i New York, 23 – 29 oktober. Där representeras jag av Gallery Brian Haughton, London.My inspiration comes through my love for craft. The predictable routine of going through the same working process every day to see the shape grow into a ready piece. It gives me peace and it creates a space in my mind to let me in towards my creativity.
It is the creative process and the predictable in doing the same things that creates my contact of the feeling that I want to express into my work.
My last years of work are all about the feeling of vulnerability or fragility. I have tried to create this feeling through the brittle thin walls in my pieces.

My works have changed a lot during the years due to that I have always used this creative process to get
to know myself. Therefore I believe my
work changes and comes through with more honesty and simplicity over the years.

And now…? The creative process continues, how far does the simplicity takes me? When does the shape become something more then just it self? When does the shape dissolve itself? When does it start to live it´s own life with out me controlling it? Will I be able to let the shape do this?
I don´t know……we have to wait and see, very soon I start working again and I love it! Not knowing anything about where I am heading………

My new serie of works “Translucent” will be shown at The International Fine Art and Antiques Fair in New York, between 23 – 29 october 2015. You will be able to see my works at the stand of Gallery Brian Haughton, London.