Jag är i Indien, strax norr om Kerala i Tamil Nadu, närmaste stad heter Coonoor.
Här ska jag vara i 2 veckor, sedan reser vi vidare till Kovalam i Kerala för att vara vid havet en vecka.

Här bor vi på Ayurveda Reatreat and Hospital, ett fantastiskt ställe om man är intresserad av ayurveda behandlingar.
Dagarna börjar kl 6, då får vi morgon medicinen därefter Yoga fram till frukost. Maten är fantastisk, vi har en kock från Rajhastan som lagar fantastisk god vegetarisk mat. Man går aldrig hungrig och man ser fram till varje måltid. Medicin får vi till varje måltid, som regel i tablett form. Men det är en dryck som vi får två gånger om dagen, då är det bara att hålla för näsan och svälja ner så fort man kan, den är bitter och helt för jävlig……….men allt annat här överväger för den shoten, så vi tar den. Vi får också en shot som vi kallar “portvins” shoten efter lunch o middag som är riktigt god. Den innehåller örter med lite alkohol i, örter är innehållet i all medicinen.
Nedanför ser ni dagens frukost, granatäppeljuice, välling, grönsaksgryta och friterat bröd, papaya och chaithe, faktiskt riktigt gott även om det kanske inte ser ut så. Det serveras olika frukost var dag, ibland ris, gröt eller välling, pannkakor, alltid med frukt som du får äta hur mycket du vill av.

Förutom att vi äter god mat och får div. Mediciner , går dagarna åt till Yoga, massage behandlingar, pranayama meditation, vandringar runt på landsbygden här, en och annan utflykt till marknader, te museum och andra byar runt omkring.

Retreaten ligger uppe i fjällen i Tamil Nadu, ca 2000 meter över havet, några km utanför Coonoor. Luften är tunn och landskapet är fyllt av te odlingar. Jag har aldrig tänkt på hur te buskar växer och absolut inte hur vackra te odlingarna är. Varje vandring innebär vandring i te odlingar eller på vägen med utsikt över dem, uppöver eller nedöver bergssluttningarna. Och man slås av de skira och intensivt ljusgröna färgerna i solljuset. Det finaste teet plockar man av de skiraste toppbladen, ju äldre blad desto sämre te. Det finaste teet kallar man Orange pekoe.


Jag kommer att fortsätta att skriva om mitt uppehåll här, när jag får tid och lust, så följ med!