Några sista bilder från Coonoor, det är nu vår sista behandlingsdag här på Ayurveda Retreat Hospital. Och igår gjorde jag min sista vandring här upp till en av de högsta topparna. Under tiden som vi har varit här har Mimosan börjat blomma, det fanns fullt av den på fjället. På vägen hem mötte vi några apor som var mest intresserad i något annat än av oss, därför kom vi dem ganska nära. Antagligen vana vid människor.

Tiden här har varit fantastisk, vi har blivit väldigt väl omhändertagna, massörerna är väldigt duktiga, alla med stora hjärtan och stor omsorg om oss klienter.
Vår kock Chagan lägger lika stor kärleksfull omsorg på maten i köket, hemlagad indisk otroligt god vegetarisk kost. Med nya rätter var dag, aldrig det samma under dessa två veckor vi har varit här.

Behandlingen här har så långt gett mig en lugnare arm, eftersom det är en gammal skada ser jag det som ett livslångt projekt att ta hand om den, så att den kan fungera så bra och så länge som möjligt, eftersom jag är väldigt beroende av den i mitt yrke.
Just nu känns den friare och mer avslappnad än på länge, rörligheten kommer nog aldrig att förändras men om jag kan få igång fler muskler och få en friare känsla i armen så är jag nöjd. Just nu känns det så.

Imorgon reser vi en dags tur till Ooty, för att besöka Smyrna. Ett välgörenhetsprojekt som min syster Birgitta och hennes man Bernt Håkansson är engagerade i. Eftersom jag har hört så mycket talas om detta, ska det nu bli väldigt roligt att själv få se och uppleva vad de har berättat om.

På måndag tar vi tåget ner till Trivandrum i Kerala, en 10 timmars tågresa till en kostnad om 80 kr för 3 personer….resten av veckan ska vi tillbringa i Kovalam med att bada, sola och njuta av värmen, upp mot 33 grader på dagen visst!
Till skillnad från här i fjällen där temperaturen kommer upp i 20 – 25 grader om dagen, väldigt behaglig temperatur för retreat.

Jag återkommer med mer om Smyrna och tågresa senare.